Elvic Kongolo

Forretningsidé: Rollen til Musikkbryggeriet er å koble unge musikere og artister i alderen 16 – 36 år med de rette menneskene som kan hjelpe dem med å realisere deres musikkprosjekter. Musikkbryggeriet er også et arbeidsfellesskap for musikere og artister der de kan komme å jobbe med sine prosjekter, utvikle og teste ideer, og bygge nettverket sitt.

Bakgrunn: Jeg har nå bodd Norge i 8 år. I løpet av denne tiden har jeg stått på Norges største festivaler og scener, blant annet Slottsfjell, Melafestivalen, Molde Jazzfestival og Øya.

For noen år siden var riktignok virkeligheten veldig annerledes. Alt var nytt for meg, både musikkbransjen og kulturen. Jeg hadde ingen kontakter eller nettverk. I to dager hadde jeg heller ikke et sted å bo og måtte sove i gatene. Det var ingen som kunne hjelpe meg med å få ut musikken min, og jeg hadde truffet folk som hadde bedt meg gi opp. Takk Gud, for at jeg ikke gjorde det, men fortsatte å stå for det jeg likte å gjøre best. Nemlig lage musikk.

En vakker dag snudde alt. Jeg traff en fan av musikken min som ga meg et sted å sove, og gjennom henne kom små konserter som gjorde at jeg klarte å bygge meg et nettverk. Jeg fikk vist frem hva jeg kunne og sørget for at jeg er der jeg er nå. Derfor tenker jeg i dag at nettverk er det som skal til for å lykkes. Det gjelder alle bransjer. Med det jeg har opplevd ønsker jeg å kunne gi tilbake til andre, ved å hjelpe dem så de ikke havner på samme sted som meg.

Contact
Foto: Pernille Sandberg

Unlimiters