Et nabolag som ser deg

Nabolagsinkubatorene i Norge Unlimited, jobber alle for å bygge nabolagene de befinner seg i. Vi som jobber etter Unlimited metodikken tror virkelig på at de innbyggerne som selv bor i de ulike nabolagene best kan løse de utfordringene som er derDermed har det vært ekstra gøy å følge prosjektet til Tøyen Unlimited som gjennom 2023 kartla hva som virkelig betydde noe for de som bor i Bydel Gamle Oslo.

Nabolagsinkubatorene er ikke bare et sted hvor innbyggere kan komme å få støtte til ideen sin, men også en aktør i nabolaget som kobler gode krefter og initiativer sammen. På Tøyen har for eksempel Tøyen Unlimited vært med på aktivere Kolstadgata og arrangere ulike arrangementer på Gamle Munch. I disse arrangementene er unlimiterne med å fyller disse arrangementene med aktiviteter og salg av håndverk og mat. Eksempler på disse nabolagsarrangementene er  halloweenfeiring, Gamle Munch-dagen, vintermarked, og andre markedsdager som har vært med på å samle innbyggere fra nabolaget.

Nabolagsinkubatorene er ikke bare et sted hvor innbyggere kan komme å få støtte til ideen sin, men også en aktør i nabolaget som kobler gode krefter og initiativer sammen. På Tøyen har for eksempel Tøyen Unlimited vært med på aktivere Kolstadgata og arrangere ulike arrangementer på Gamle Munch. I disse arrangementene er unlimiterne med å fyller disse arrangementene med aktiviteter og salg av håndverk og mat. Eksempler på disse nabolagsarrangementene er halloweenfeiring, Gamle Munch-dagen, vintermarked, og andre markedsdager som har vært med på å samle innbyggere fra nabolaget.

Gruppearbeid

Glenn skriver:  

« I løpet av de høsten 2023 gjennomførte vi i Tøyen Unlimited grundige intervjuer med en rekke personer fra ulike deler av vårt nabolag. Ved å bruke snøballmetoden har vi dykket ned i nabolagets pulsslag og kartlagt hva som virkelig betyr noe for innbyggerne i Bydel Gamle Oslo.

En av de mest slående oppdagelsene vi har gjort, er den store dedikasjonen til vårt nabolag. Selv de som har flyttet ut av området, fortsetter å engasjere seg i fellesskapets trivsel og utvikling. Det er tydelig at når man først har blitt involvert i vårt nabolag, blir det en livsstil som brenner i hjertet til hver enkelt.Vår bydel har en sterk samhørighetsfølelse, og mange bryr seg ikke bare om sitt eget bomiljø og levekår, men like mye om naboene. Dette kollektive engasjementet skaper et unikt bånd som holder bydelen sammen.»

Se filmen, og les resten av teksten her.