Om oss

Norge Unlimited er en frivillig organisasjon som bygger kompetanse og nettverk om ideelt sosialt entreprenørskap i en lokal kontekst. Vi støtter kommuner og bydeler i hvordan de kan legge til rette for at lokale ildsjeler kan bidra til å løse samfunnsutfordringer i sitt nærmiljø.

Denne raden er skjult inntil vi har noe tekst å legge ut om oss. For å vise raden, trykk blyant-ikonet, gå til fanen Responsive, og velg YES for de forskjellige skjermstørrelsene. Slett så denne tekstboksen.

Curabitur a odio iaculis, bibendum dui vitae, tincidunt nunc. Suspendisse potenti. Vivamus mi ligula, efficitur ornare rhoncus quis, aliquet ac nibh. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Nunc porttitor dapibus leo ut placerat. Integer eget velit quis mi pulvinar scelerisque. Aliquam ultrices odio a dui laoreet interdum. Nullam a vestibulum ex. Vestibulum rhoncus odio justo, ut vehicula est scelerisque faucibus. Sed sagittis purus eu leo congue cursus.

Nulla tempus, lorem et porta dictum, lorem nibh lacinia sapien, non ornare ex sapien sit amet leo. Nulla tincidunt lobortis rhoncus. Nunc commodo tellus vitae accumsan aliquam. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Praesent efficitur, massa id imperdiet pellentesque, sem urna tincidunt quam, viverra finibus lorem magna consectetur tellus.

What if we considered that the talent and creativity we need to create and maintain a vibrant place already exists locally, it just needs the conditions to grow and be nurtured?

– Umberto Crenca

Fra pilotprosjektet Tøyen Unlimited til Norge Unlimited

Tøyen Unlimited begynte som en pilot i et større statlig/kommunalt samarbeid om bydel Gamle Oslo.

Området Tøyen var i 2013 et sted med flere utfordringer og få av løsningene var basert på innbyggernes egne meninger, talenter og ressurser. Områdeløft Tøyen ble satt i gang fra 2014 med flere tilnærminger for å forbedre situasjonen. Flere av de nye tiltakene kom fra befolkningen selv med støtte fra Områdeløftet, mens andre var rent offentlige initiativer.

Tøyen Unlimited var ment for å gi lokale ildsjeler muligheten til å teste og utvikle egne ideer om hvordan løse samfunnsutfordringer på Tøyen. Noen av disse ideene kunne også bli til ideelle virksomheter som sikrer en økonomisk bærekraft i de tjenestene som vokste fram. Tøyen Unlimited ble en nabolagsinkubator som støtter individer på reisen til å bli sosiale entreprenører.

Inspirasjonen til prosjektet ble hentet fra Storbritannia og UnLtd UK, som har lang fartstid med å støtte sosiale entreprenører. Impact Hub sin stedsbaserte tilnærming har også vært med å forme metodikken som er benyttet i Tøyen Unlimited, og etter hvert flere nabolagsinkubatorer i Norge.

I dag er Tøyen Unlimited en uavhengig organisasjon og driver sin nabolagsinkubator i lokalene til gamle Munchmuseet i Tøyengata 53. I tillegg har det vokst fram to nabolagsinkubatorer til i Norge; Storhaug Unlimited (Stavanger) og Søndre Unlimited (Oslo). De to sistnevnte er driftet som en del av kommunens tjenester i områder med statlige områdesatsinger.

Med tre Unlimited-inkubatorer, og med stor interesse fra andre bydeler og byer i Norge så vi behovet for å danne en organisasjon som ivaretar nettverket mellom inkubatorene, kan samarbeide med kommuner og ande aktører om å etablere en nabolagsinkubator, samt formidle kompetanse om ideelt sosialt entreprenørskap i Norge. Dette resulterte i at Norge Unlimited ble etablert sommeren 2022.

Sammen med norske kommuner ønsker vi å sikre at flere kan ta i bruk vår metodikk for å skape robuste og levende nabolag i Norge. Nye løsninger på samfunnsutfordringer basert på innbyggernes egen kompetanse og kreativitet mener vi er en viktig nøkkel til bærekraftige nærmiljø i Norge.

Sarah Prosser

Styremedlem

Vever, konsulent og lærer – Prosser Projects

Ragnhild Klevmoen

Sekretariat

Nettverksleder Norge Unlimited